Lucrări neterminate. Primăria Capitalei pierde milioane de euro

Data publicării:
lucrari

Ca să achite integral din bani europeni pasajul subteran de la Piaţa Sudului, Primăria Capitalei ar fi trebuit să inaugureze lucrarea până pe 31 decembrie 2015. Într-un an de muncă însă, firma de construcţii a strâns deja şase luni de întârziere. Pe care le pune în seama unor cabluri de curent apărute de nicăieri în timpul săpăturilor. Astfel că lucrarea nu va fi gata la timp.

Şantierul pasajului de la Piaţa Sudului ocupă acum aproape în totalitate intersecţia şi aglomeraţia e permanentă, indiferent de oră, iar cozile de la semafor sunt uriaşe. Cu doar o lună şi jumătate înainte de predarea lucrării construcţia a ajuns abia la jumătate.

Şofer: „Urât rău! Bară la bară.”

Reporter: „Se stă mult?”

Şofer: 15 minute”,

Reporter: „Şi altă variantă de ocolire?”

Şoferul dă din cap, în semn că nu există.

Eu trec pe aici zilnic. Se lucrează prea încet. Aţi văzut, erau cinci inşi acolo. Trei stăteau,” se plânge un şofer.

Primarul general interimar spune că îi presează pe constructori să predea măcar 60% din lucrare până în ultima zi a anului pentru a plăti o diferenţă cât mai mică din bugetul local.

Nici Arcul de Triumf nu va fi gata la 31 decembrie. Lucrarea s-a blocat la 80% pentru că nu au venit încă amortizoarele antiseismice.

Până la sfârşitul lunii decembrie vor fi aduse în ţară astfel încât vor fi decontate. Ne interesează să putem deconta cât mai mulţi bani europeni şi să avem o sumă din buget, alocată pentru anul viitor, cât mai mică pentru a finaliza lucrarea,” declară Ştefănel Marin, primarul general interimar al Capitalei.

Primăria Capitalei pierde aproape 12 milioane de euro din cele 28 alocate la pasajul de la Piaţa Sudului şi încă un milion de euro la Arcul de Triumf. Diferenţa va fi achitată din bugetul municipalităţii, buget deja stors pentru datoriile RADET. Nu s-au găsit bani nici măcar pentru petrecerea dintre ani.

„Mi-am asumat. Banii aţi văzut unde s-au dus. Nu ne permitem în acest an să organizăm Revelionul,” adaugă Ştefănel Marin.

Primăria vine însă şi cu veşti bune. Lucrările pe Şoseaua Pantelimon au înaintat în această toamnă, iar pe o porţiune din bulevard a apărut şi gazonul de-a lungul liniilor de tramvai. Vestea proastă este că lucrarea are mai bine de un an întârziere şi abia a ajuns la jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri