Lucrările la Bulevardul Uranus sunt în întârziere. Până acum s-au cheltuit 55 de milioane de euro pentru 3 kilometri de drum

Data publicării:
uranus 3

Întârzierile la şantierul diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus au depăşit un an şi jumătate. Iniţial, proprietarii caselor din zonă s-au opus expropierii, apoi municipalitatea s-a chinuit luni întregi să mute monumentele aflate pe traseul drumului.

Acum, nimeni nu mai ştie de ce şoseaua nu e gata, iar locuitorii din zonă sunt disperaţi. Ultimul termen avansat de Primăria Capitalei este sfârşitul lunii octombrie. Fiecare zi de întârziere falimentează o nouă afacere.

Ioan Năstase va pune în curând lacătul pe tinichigeria pe care a deschis-o în urmă cu 36 de ani. „Băieţii i-am trimis acasă. Din nouă oameni am mai rămas cu unul şi nici acesta nu are de lucru. Mergem aşa... Îl mai trimit în şomaj, mai vin şi eu o zi, două...”, îşi spune acesta necazul.

Primăria Capitalei a refuzat să îl despăgubească. În schimb, municipalitatea alocă un milion de euro pentru scrierea unui proiect privind refacerea unei zone de lângă Piaţa Matache. Aici va fi construită o parcare subterană, iar Hala Matache va fi refăcută după planurile iniţiale. Construcţia va fi amplasată la 40 de metri de vechea locaţie, iar zona va deveni spaţiu verde.

Reconstruirea Halei Matache, demontată în primăvară pentru a face loc şoselei, va costa patru milioane de euro.

Bulevardul Uranus a înghiţit până acum 55 de milioane de euro. Din aceşti bani, constructorii au făcut doar trei kilometri din cei 12 prevăzuţi în proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri