Lucrările la gazoductul Iași-Ungheni au fost abandonate imediat după inaugurarea șantierului

Data publicării:
santier-1

Startul lucrărilor pe şantierul din comuna Rediu a fost dat chiar în prezenţa prim-ministrului Victor Ponta. Constructorul a dat atunci asigurări că lucrările vor fi gata până la sfârşitul anului, iar muncitorii au lucrat chiar sub ochii premierului. Hărnicia a ţinut însă doar până la plecarea autorităţilor. Între timp, conductele şi majoritatea utilaţelor au dispărut, iar şantierul a rămas abandonat.

Localnici din zonă spun că nu s-a lucrat nicio zi măcar pe şantier, după ce au plecat oficialii. „Am văzut un paznic care era acolo, cabanele alea care sunt acolo şi atât. În rest, nu am văzut nimic”, spune un localnic. „Au fost la început, atunci când era vorba să vină prim-ministrul. După aceea nu am mai văzut nimic. Au adus atunci, în prima zi, câteva utilaje şi apoi au oprit”, adaugă un altul.

Când premierul Victor Ponta a dat startul lucrărilor la gazoduct, constructorul a data sigurări că se va lucra la foc continuu.

Premierul Ponta spune însă că nu este nicio problemă pe şantierul din Rediu. „Nu a dispărut nimic. Este licitaţie adjudecată de una dintre cele mai bune firme. Au termen sfârșitul lui decembrie, până atunci...”, a spus el.

Gazoductul ce va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova va avea o lungime de 43 de kilometri, cea mai mare parte fiind pe teritoriul ţării noastre. Investiţia totală se ridică la peste 26 de milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro reprezintă bani europeni nerambursabili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri