Lucrările pentru centura Capitalei, amânate

Data publicării:
soseaua de centura fb

De aproape doi ani s-a deschis şantierul pentru cei nouă kilometri din centura Capitalei între autostrada spre Piteşti şi drumul spre Chitila. La începutul acestui an, constructorul avea gata doar o treime din lucrare. Promitea însă mobilizarea exemplară pe şantier şi finalizarea lucrărilor în acest an.

Acestea erau promisiunile din aprilie. Între timp însă a trecut o vară, iar şantierul nu a înaintat deloc. A rămas tot la 35%, iar finalizarea lucrărilor a fost amânată pentru septembrie 2016.

Lucrează Delta ACM, care s-a remobilizat, a fost o perioadă în care s-au sistat lucrările. În 2016 vom finaliza şi bucăţica asta de centură la patru benzi”, a spus Iulian Matache, ministrul Transporturilor, pentru adevarul.ro.

Avem nişte probleme cu exproprierile pe care sperăm să le rezolvăm, astfel încât să se poate lucra. Cu siguranţă nu se vor termina lucrările anul acesta”, a spus Renata Bendeac, director general adjunct al CNADNR.

Practic, oamenii renunţă cu greu la casele şi terenurile aflate în calea şantierului, nemulţumiţi de sumele de bani care li se oferă, şi cer sume mai mari în instanţă. Mutarea reţelelor de apă, electricitate sau gaze este o altă problemă, spun cei de la Drumuri. Firmele de utilităţi condiţionează acordarea avizelor.

Pe următorul tronson se circulă deja pe patru benzi. Minunea drumului lin durează însă doar 20 de kilometri. Chinul şoferilor reîncepe în zona Voluntari şi nu se mai termină timp de 33 de kilometri. Cea mai grea porţiune pentru şoferi este cea de până la Autostrada Soarelui.

Firma care lucra a intrat în insolvenţă şi a trebuit să scoatem iar la licitaţie, termenul de finalizare a acelei secţiuni este 2016. În 2016 vom avea gata centura de la A1 la A2, pe partea de nord”, a mai spus Iulian Matache.

Acesta este contrazis de şefii de la Drumuri, care spun că cei 11 kilometri vor avea două benzi pe sens abia în 2018.

Tot atunci ar trebui încheiate lucrările şi la modernizarea centurii de sud a Bucureştiului. Pentru acest tronson nu a fost găsit un constructor, iar drumul e un coşmar pentru şoferi. Lucrările sunt estimate la 176 milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri