„Lumina e în oameni”. Program special de Paște la Digi24

Data publicării:
luca de paste 1

Sâmbătă şi duminică, de la ora 08.30, „Jurnalul pentru copii” îmbracă haine de sărbătoare. Oameni speciali îşi spun poveştile. Gabriela Szabo vorbeşte despre importanţa mișcării, fiicele lui Ilie Năstase joacă tenis alături de tatăl lor, Sandra Izbaşa dezvăluie că va reveni în gimnastică, iar Principesa Margareta merge la fundaţiile caritabile pe care le-a înfiinţat în România şi îşi petrece timpul cu cei mici.

Luca Niculescu și Cristina Cileacu, echipa „Paşaportului diplomatic”, au plecat pe urmele ortodoxismului, până la origini. În ediţiile speciale, difuzate sâmbătă şi luni de la ora 22.30 şi filmate la Ierusalim şi Cisiordania, Digi24 difuzează un documentar filmat în cetatea veche a Ierusalimului şi în locurile sfinte. Ghizii lui Luca Niculescu sunt părintele Luc Pareydt, diplomat francez şi cleric, şi jurnalista Marie Armelle Beaulieu. Maica Nicolaida de la biserica românească de la Ierusalim spune povestea focului sacru. Luni, la „Paşaport diplomatic”, vin liderii religioşi ai celor mai mari două comunităţi din Ierusalim, Rabinul şef al Ierusalimului, Aryeh Stern, şi Muftiul şef al Ierusalimului, Muhammad Ahmad Hussein.

Emisiunea „Imparţial” are şi ea o ediţie specială dedicată obsesiei pentru fericire la români. ,,Paşti fericit” este una dintre urările pe care le auzim cel mai des în ziua de Paşti. Poate fi Paştele altfel decât fericit? Luca Niculescu și invitații săi, psihologul Mihaela Minulescu, antropologul Vintilă Mihăilescu şi teologul Teodor Baconschi încearcă să dea răspuns la această întrebare, duminică, de la 20.10.

La „Bonton”, Dana Gonţ prezintă portretele celor care poartă lumina în interior. Solomon Marcus, unul dintre pionierii lingvisticii matematice, Pera Bulz, taragotistul din Munţii Apuseni declarat de UNESCO „Tezaur uman viu” sau Marian Cojocaru, poliţist în trupele speciale ale Ministerului de Interne și fost campion naţional la motociclism sportiv, sunt doar câţiva dintre cei care sunt exemple de curaj, credinţă şi generozitate.

În ziua de Paşti emisiunea „Ca-n filme” abordează un subiect special, povestea Mântuitorului în cinema-ul de azi. Cum este oglindită ea și cum se vede creștinismul la cinema aflăm duminică, de la 16.20.

Adrenalina şi caii putere au locul lor în emisiunea „La volan”, chiar şi în zi de sărbătoare. De Paşti, de la 10.30, Ana Cristina Călin, VJ Liza Sabău de la UTV şi Speak au făcut instrucţie pe un tanc de producţie românească.

Cultura ocupă şi ea un loc de cinste în programul special al Digi24 dedicat Sărbătorii Pascale. Sâmbătă, 11 aprilie, la „Digicult”, vorbim despre credinţa înainte şi după 1990. Două generaţii vorbesc despre credinţă, valori creştine şi instituţia bisericii. Şi, cum nu se poate sărbătoare fără o masă copioasă, Marius Tudosiei găteşte, la „Sănătatea în bucate”, o străveche reţetă haiducească.

„Superjurnalul” de duminică seara, de la ora 21.00, combină umorul smerit şi comedia politică. Toni Grecu şi super-reporterii vorbesc despre pensiile nesimţite care revin în Parlament şi despre cum se relaxează preşedintele pe plajă în Portugalia. Jojo ne vorbeşte despre moda grăsuţelor şi despre pisici incredibile pe net, iar reportajul săptămânii îl prezintă pe românul care salvează găini şi le dă o nouă şansă în viaţă, transformându-le din găini de fermă exploatate în găini de curte odihnite şi fericite. Invitatul virtual al emisiunii este eliberatul Gigi Becali renăscut, reformat şi mântuit.

De Paşti, la Digi24, „Lumina e în oameni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri