Luminița Gheorghiu: N-am rămas la Berlin. Acasă am putut să țip și să mă bucur

Data publicării:
luminita-50542

„Dacă aş fi fost la Berlin, trebuia să urc pe scenă, să fiu decentă, elegantă… Aşa a fost la Mungiu, cu „4,3,2“ ”, a declarat Luminița Gheorghiu într-un interviu acordat pentru Ziarul Metropolis.

Ea a mărturisit că, atunci, la aflarea veștii că „4,3,2” a câșigat, a izbucnit în plâns. „Şi acum mi-am dat seama că dacă o să merg la Berlin, n-o să pot să-mi controlez reacţiile emoţionale. Şi mi-am zis să stau la Bucureşti, să-mi rezolv şi unele treburi personale, şi să mă şi bucur sonor, cât vreau eu”, a declarat Luminița Gheorghiu.

Actrița, contactată de Digi24 imediat după anunțarea câștigătorului Ursului de aur, mărturisea că a fost reținută la București de unele probleme personale, dar declara că se bucură pentru succesul filmului românesc.

Luminița Gheorghiu este mamă a două fete. Cea mai mare a terminat Stomatologia. Întrebată dacă este o mamă posesivă în relația cu ele, actrița a răspuns că se consideră o mamă iubitoare și își adoră fetele. „Le-am pus să înveţe să scrie şi să citească înainte de a se duce la şcoală şi le-am terorizat cu următoarele întrebări: „De ce ai luat 9 şi nu ai luat 10? S-a dat vreun 10? Deci s-a dat… De ce nu l-ai luat şi tu?“., a mărturisit Luminița Gheorghiu. „Am vrut să mă asigur că fetele mele pot fi documentate şi informate, pentru că unul dintre prietenii care nu te înşală niciodată este lectura. Poate că nu trebuia să le terorizez cu întrebările astea”, a recunoscut artista.

„Cicăleala mea a fost legată doar de şcoală. Maria a terminat Facultatea de Stomatologie la zi, cu note excepţionale, iar Alexandra a terminat regie de film”, a explicat Luminița Gheorghiu.

Interviul integral cu Luminița Gheorghiu îl puteți citi AICI.

Citiți și: CA-N FILME. Berlinala – cronica unui succes românesc

„Ursul de Aur”, în România. Netzer: A fost copleșitor. Președintele juriului mi-a strâns mâna două minute

Reacţii după Berlinală. Cristi Puiu: Cineva ar trebui să-i dea Luminiţei Gheorghiu un Oscar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri