Luptători antitero cu armele la vedere, pe străzi de sărbători

Data publicării:
antitero

Măsuri sporite de securitate si pe străzile din Timişoara cu o săptămână înainte de Paşte. Jandarmii Antitero patrulează, în fiecare zi, prin pieţe şi în zonele în care sunt catedrale şi biserici unde se adună mulţi oameni.

Cu armele la vedere, jandarmii patrulează pe cele mai circulate străzi din Timișoara și sunt cu ochii în patru la orice mișcare suspectă. Vulnerabile sunt în această perioadă zonele din apropierea bisericilor, dar și târgurile pentru că aici se adună cei mai mulți oameni.

Oamenii legii monitorizează toate zonele aglomerate din oraș și țin permanent legătura cu ofițerii de infomații.

Localnicii recunosc - simt o oarecare teamă când se gândesc la atentate ca cele din Franţa, de pildă, aşa că n-au nicio problemă să vadă jandarmi înarmați pe străzi:

  • Am venit într-o zi cu un șofer și mi-a zis că are copii în Franța și sunt în pericol, stau cu pistoalele la ușă.
  • Într-un fel e bine că avem securitatea lângă noi să ne păzească, nu, că avem o siguranță în viața noastră. În ziua de astăzi trebuie.
  • Nu prea sunt de acord cu venitul la noi în țară cu musulmanii, nu prea, deci nu. Cu jandarmii sunt de acord. Să își facă treaba.
  • E ok să asigure cumva securitatea cetățenilor, dar cred că ar trebui nu doar în perioada asta, adică dacă se iau măsuri cred că e bine să se ia și în restul timpului.

La Timișoara, jandarmii de la antitero vor continua să patruleze și după sărbători, cel mai probabil până de 1 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri