Lupul care a mușcat o femeie la Mălureni era turbat. Medicii veterinari vaccinează animalele din localitate

Data publicării:
lup1

Actualizare 12.30. Medicii i-au sfătuit pe oameni să-și țină animalele în gospodărie până când situația se va lămuri. Primarul din Mălureni, Adrian Cristescu, a precizat la Digi24 că zona va fi patrulată de vânătorii din zonă și că aceștia vor asigura paza și în intravilan, pe lângă gospodăriile oamenilor.

Localnicii spun însă că se tem de animalele sălbatice și că, până când situația va fi rezolvată, se vor închide în case după lăsarea întunericului.

Femeia de 74 de ani a fost mușcată, vineri, în propria curte și este internată la Institutul de Boli Infecțioase din Pitești. I-a fost administrat tratamentul antirabic și antitetanos și va rămâne sub supraveghere medicală până luni. Lupul a fost prins chiar vineri seară, i-au fost prelevate probe din creier și așa s-a constatat faptul că era turbat.

„Noi deja bănuiam că lupul este turbat și deja de ieri am luat niște măsuri. S-au vaccinat câinii cu care a intrat în contact, un cal care a fost mușcat. Am anunțat ca cetățenii să își țină câinii legați. S-a patrulat în zonă să se vadă dacă lupul este singur sau dacă nu cumva există o haită. Toate cadavrele care se găseswc în zonă se vor duce la protan și vom extinde vaccinarea după o întâlnire cu inginerul care se ocupă cu fondul de vânătoare din zonă și cu medicul din comună”, a declarat la Digi24 primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri