M. R. Ungureanu: Un stat cu adevărat puternic e capabil să aducă în fața instanței orice făptuitor

Data publicării:
MRU -Mediafax Foto-Bogdan Maran

 „Povestea capătă un final în conformitate cu decizia instanței. Un stat cu adevărat puternic, cu instituții care își îndeplinesc obiectivele, este capabil să aducă în fața instanței orice făptuitor”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu la Digi24.

Acesta a explicat că a fost vorba despre un „efort amplu”, care a implicat mai multe instituții. „Justiţia se dovedeşte a fi susținută şi încurajată”, a declarat fostul premier.

El nu s-a declarat suprins de aducerea în țară a lui Omar Hayssam, afirmând că aceasta poate fi o surpriză „pentru cine nu e obișnuit ca justiția să funcționeze”.

Pe de altă parte, Mihai Răzvan Ungureanu a arătat că acest caz „este exemplar pentru felul în care o parte a clasei politice a intrat în complicitate cu pseudo-investitori pentru satisfacerea intereselor personale şi nu pentru a da curs intereselor naţionale.”

„E cazul să facem un inventar al felului în care România a fost prăduită, devalizată pe seama acestor complicităţi. E momentul să facem o analiză a acestui fapt şi făptuitorii să fie aduşi în faţa justiţiei”, a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Citiți și:

Omar Hayssam a fost predat Poliției Române pentru executarea pedepsei de 20 de ani

Vasile Blaga, despre predarea lui O. Hayssam: „Este o victorie a instituțiilor statului. Nu poți fugi de justiția românească”

Omar Hayssam, predat poliției române. În ce dosare este implicat

Consilierul prezidențial Iulian Chifu: Un stat serios îşi aduce acasă toți infractorii condamnaţi. Mulţi nu vor mai dormi bine

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri