MAE: Românii blocați în Gaziantep au ajuns în România

Data publicării:
romani turcia

Grupul de cetățeni români blocați în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au ajuns în România joi, anunţă MAE.

romani turcia

 

Ambasada României la Ankara a ținut permanent legătura cu un cetățean din cadrul grupului și cu un reprezentant al operatorului aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile.

La acest moment, la ambasada României la Ankara nu mai sunt înregistrate solicitări de asistență consulară, arată ministerul.

În context, Ministerul Afacerilor Externe reiterează atenționările de călătorie, emise în ultima perioadă, adresate cetățenilor români care se află sau călătoresc în străinătate, referitoare la înrăutățirea severă a condițiilor meteorologice.

Informațiile referitoare la condițiile meteorologice și restricțiile de circulație impuse de autoritățile străine sunt actualizate și postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica "Sfaturi și alerte de călătorie" - http://www.mae.ro/travel-alerts.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, miercuri, că 16 persoane de cetățenie română se aflau, în acel moment, blocate la Gaziantep, Turcia, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri