Sari la conținut
News Alert

MAE: Scrisoarea lui Vladimir Jirinovski privind împărțirea vestului Ucrainei nu necesită comentarii

Vladimir Jirinovski / Foto: Mediafax

„Referitor la scrisoarea lui Jirinovski, purtătorul de cuvânt al MAE român a spus: Scrisoarea a fost primită de Ambasada noastră la Moscova. Asemenea propuneri nu necesită niciun comentariu”, este mesajul postat, luni, pe Twitter.

Şi Ministerul polonez al Afacerilor Externe a calificat, luni, drept „absurdă” propunerea liderului ultranaţionalist al partidului liberal-democrat rus (LDPR), Vladimir Jirinovski, făcută Poloniei, Ungariei şi României de a-şi împărţi între ele vestul Ucrainei, reamintește Mediafax.

 „O scrisoare cu o astfel de propunere a ajuns la ambasada Poloniei la Moscova”, a declarat pentru AFP Marcin Wojciechowski, purtătorul de cuvânt al ministerului. „O considerăm o mare absurditate”, a adăugat el.

În scrisoarea sa, liderul LDPR a sugerat organizarea unor referendumuri, după modelul celui din Crimeea, în regiunile Ucrainei care au aparţinut altădată Poloniei, României şi Ungariei, potrivit televiziunii publice poloneze.

„Doar un spirit bolnav poate avea astfel de idei”, a comentat la rândul său Tomasz Nalecz, un colaborator apropiat al preşedintelui polonez Bronislaw Komorowski.

După un referendum organizat la 16 martie, prin încălcarea dreptului internaţional potrivit Uniunii Europene şi Statele Unite, Rusia a anexat Crimeea, considerată de Moscova drept o reunificare.