Mafia imobiliară din Timișoara. Angajații Primăriei spun că erau obligați de șefi să comită ilegalităţi

Data publicării:
timisoara camere meteo-1

„Trebuie să ne câștigăm și o bucată de pâine, așa amară cum este, dar trebuie să o câștigăm. Într-o situație în care eu trăiesc de pe o zi pe alta, mi se spune că fac foarte bine de pe urma mafiei imobiliare”, mărturisește o femeie.

Una dintre funcţionarele acuzate de procurori că a ajutat mafia imobiliară de la Timişoara să pună mâna ilegal pe clădiri valoroase se teme să spună tot adevărul. Colegele ei îndrăznesc să spună cum se întâmplau lucrurile. Şefii dictau, subalternii respectau ordinele.

Totul se face sub presiune. Vrei, nu vrei, trebuie să faci. Îţi spune să cauţi de lucru în altă parte. Alţii sunt vinovaţi”, spune o altă femeie.

Conducerea Primăriei de la Timişoara susţine varianta presiunilor la care au fost supuşi funcţionarii de foştii edili, în timpul cărora mafia imobiliară ar fi prosperat.

Sa căutăm vinovați în rândul funcționarilor este o greșeală. Ei au primit dispoziții, dar ei nu sunt cei care au luat ce era de luat”, a afirmat Traian Stoia, viceprimarul Timișoarei.

Cinci actuali şi foşti funcţionari ai primăriei Timişoara sunt anchetaţi de procurorii anti-corupţie. Ar fi retrocedat ilegal două clădiri, în valoare de un milion de euro, deşi proprietarul avea acte doar pentru un imobil. Construcţia aparţinea primăriei şi adăpostea o grădiniţă, care a fost evacuată. Ultimul care a dat aviz pentru retrocedarea anchetată acum de procurori, a fost primarul în funcţie în 2004, Gheorghe Ciuhandu. Acum, spune că nu avea de ales, pentru că exista o decizie judecătorească.

„Mă intrigă faptul că s-a predat acel corp dacă nu era cazul”, a adăugat Gheorghe Ciuhandu - fostul primar al Timișoarei.

O altă angajată a primăriei Timişoara a fost audiată astăzi de procurori şi a confirmat că funcţionarii nu au de ales şi trebuie să încalce legea, dacă superiorii le cer acest lucru. Vineri ar urma să răspundă la întrebările procurorilor şi fostul şef al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Timişoara, cel indicat de funcţionare drept principalul vinovat în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri