Magistrala 5 de metrou va avea depoul gata în ianuarie, dar nu și stațiile

Data publicării:
magistrala 5 metrou lucrari

Mult zgomot pentru nimic, spun bucureştenii. Din cele 10 staţii ale magistralei de metrou care va uni Drumul Taberei de Eroilor, nici măcar una nu este gata până acum.

Depoul magistralei 5 este singura porţiune a şantierului în care lucrările nu au fost oprite.

În zona depoului, ca de altfel pe toată zona, stadiul lucrărilor este undeva la 42 la sută”, afirmă Emil Zarculea, reprezentantul antreprenorului general.

Constructorul admite că lucrările sunt dau peste cap viaţa locuitorilor din Drumul Taberei, dar le transmite că progres fără sacrificii nu există.

Eu am zis întotdeauna că o înţelegere, o convieţuire trebuie să existe între un şantier şi asta. Ne-am mai cerut scuze, am mai înălţat gardurile, le-am mai cârpit”, afirmă Florea Istrate, şeful diriginţilor de şantier

Între timp, muncitorii s-au apucat să sape şi pentru viitoarea staţie Orizont.

Le recomandăm conducătorilor auto să evite deplasarea prin acea zonă şI să folosească Rutele alternative prin Bulevardul Timişoara sau prin Drumul Sării”, spune Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în anul 2011 şi ar fi trebuit terminate în 3 ani. Lucrările au fost însă întrerupte de mai multe ori tocmai din lipsa banilor. Metrorex are acum doar 120 de milioane de euro pentru lucrări, în timp ce proiectul costă de 10 ori mai mult. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri