Mai multe persoane afectate de viiturile din Galați spun că firmele de asigurări le-au propus sume prea mici

Data publicării:
Inundatii Galati 6029439-Mediafax Foto-Tudor Neacsu-1

Inundaţiile care au lovit judeţul Galaţi în urmă cu o lună au distrus sute de locuinţe. Însă doar 10 % dintre cei afectaţi de viituri aveau încheiate poliţie de asigurare pentru case. Mulți dintre ei sunt acum nemultumiți de oferta făcută de firma la care aveau polițe.

Conform poliței, o astfel de casă este evaluată la 20.000 de euro. Acum, după inundaţii, firmele de asigurări le-au oferit proprietarilor mai puţin de 10% din această sumă.

„Am sunat la firma de asigurări, au venit, au făcut evaluare, la o săptămână am primit un telefon, că-mi dă o ofertă de 5000 de lei şi am refuzat. După ce am refuzat, la două zile m-au sunat iar, să accept o altă ofertă de 6.500 de lei. Şi normal că nu am acceptat-o nici pe aceea”, a declarat o femeie din Slobozia Conachi.

Femeia susţine că polița ei obligatorie include și asigurarea bunurilor din casă, evaluate la 2.000 de euro. Bunuri pentru care firma de asigurări i-a cerut acum bon fiscal sau factură. Nu le are, având în vedere că mobila sau alte lucruri erau mai vechi, moștenire de la părinți. Reprezentanții primăriei spun că nu este exclus ca oamenii să apeleze la instanță.

„Ei trebuie despăgubiți la valoarea pe care o au în poliță. O să deschidem un proces și eu personal mă ofer să-i ajut să recupereze sumele de la despăgubiri”, a declarat Emil Dragomir, consilier la Primăria Slobozia Conachi.

Reprezentanţii firmei de asigurari susţin că au început deja o anchetă pentru a stabili dacă oamenii aveau sau nu poliţe de asigurare obligatorie a locuinţei şi dacă, într-adevăr, reprezentanţi ai societăţii i-au contactat pe asiguraţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri