Mai mulți bolnavi de TBC au fost duși la secția de votare cu microbuzul școlar, în Neamț. Explicația primarului

Data publicării:
microbuz scolar elevi

Anchetă în județul Neamț, după ce mai mulți bolnavi de TBC au fost duși la secția de votare cu microbuzul școlar. Decizia ar fi fost luată de primarul localității Alexandru cel Bun, care nu s-a gândit la ce pericol îi supune pe elevi.

Incidentul din data de duminică, atunci când a avut locul, s-a întâmplat la sanatoriul TBC „Biserican” din județul Neamț. Acolo, pacienții nu au făcut solicitare pentru urna mobil, nici conducerea spitalului. 

După ce și-au dat seama că acești bolnavi vor totuși să voteze, s-a luat decizia ca aceștia să fie transportați cu microbuzul școlar. Primarul a motivat acest gest prin faptul că nu a găsit alt mijloc de transport, dar și prin faptul că nu putea să îngrădească acest drept oamenilor.

Luni dimineața, microbuzul a fost dezinfectat de angajații spitalului și aceștia spun că nu există niciun risc pentru copii.

Luni dimineața, copiii nu au folosit microbuzul.

Direcția de Sănătate Publică din Neamț a deschis o anchetă și trebuie să stabilească dacă ce s-a întâmplat acolo a fost legal sau ilegal. Conducerea spitalului riscă și o amendă pentru că bolnavii de acolo au parasit spitalul fără a avea un mijloc de transport.

„În primul rând nu puteam să obstrucționez dreptul la vot al unor persoane care din deficiențele persoanelor de acolo nu au făcut la timpul potrivit cererea de urnă mobilă și din două rele am ales varianta cea mai puțin rea.  Ori să obstrucționez persoanele să vină la vot este infracțiune, se pedepsește cu închisoare sau să aduc pacienții respectivi cu microbuz, care va fi dezinfectat”, a declarat Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun, la Digi24.

Editor web: C.T.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri