Mai mulți polițiști de la Serviciul de Permise Călărași, acuzați că au luat mită

Data publicării:
3101mita 20permise-46863

Cei de la DGA au început această anchetă în urmă cu mai multe luni. Din ceea ce au reușit să afle în urma investigațiilor, era vorba de cel puțin 500 de euro, bani pe care atât instructorii cât și polițiștii examinatori îi împărțeau. Nu se știe încă despre câte permise luate pe șpagă este vorba. Traseul banilor era simplu: sutele de euro plecau de la elevi și, prin intermediul instructorilor, ajungeau la polițiști.

Trei oameni ai legii sunt acuzați și mai mulți instructori. În total, este vorba despre 12 persoane, care vor fi duse astăzi pentru audieri la sediul Parchetului Călărași.

14 ani de închisoate pentru fostul șef al Serviciului de Eliberarea a Permiselor Auto Argeș

Cea mai mare pedeapsă pentru corupţie a fost dată în România tot într-un caz de mită pentru permise auto. Este vorba despre dosarul deschis în 2008, în care au fost implicați aproape toţi angajaţii Serviciului Permise Auto din Argeş. Acuzaţiile vizau mii de permise acordate ilegal. Până la 14 ani de închisoare au decis magistraţii, după un proces care a durat aproape patru ani.

Probele strânse arată că, în mai puțin de doi ani, zeci de mii de persoane și-au mutat domiciliul în Argeș, special pentru a obține un permis auto, cu ajutorul funcționarilor din județ. Acuzațiile spune că peste 6.000 de permise au fost obținute sau reînnoite în acest fel.

Fostul șef al Serviciului de Eliberarea a Permiselor Auto Argeș, Gheorghe Vlăsceanu, a fost condamnat la 14 ani de închisoare cu executare, cea mai mare pedeapsă pentru astfel de fapte dictată de o instanță din România. În același timp, adjunctul său, Vasile Voinea, a primit 11 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri