Mai mulți români au murit în timp ce încercau să intre ilegal în Statele Unite

Data actualizării: Data publicării:
raul saint lawrence vazut de sus
Mai mulți români au murit în timp ce încercau să intre ilegal în Statele Unite, traversând râul Saint Lawrence. Foto: Profimedia

Mai mulți români s-au înecat în timp ce încercau să treacă ilegal granița Canadei cu Statele Unite.

Andrei Negusiu, jurnalist Digi24: Este vorba despre o familie de cetățeni români și de una de cetățeni indieni.

Cele două familii, potrivit autorităților canadiene, ar fi încercat să treacă ilegal granița dintre Canada și Statele Unite, traversând fluviul Saint Lawrence, însă ambarcațiunea în care se aflau a naufragiat.

În acest moment sunt recuperate șase cadavre – cinci adulți și un copil. Minorul este din familia de români. Este căutat acum și un al doilea copil, o informație de ultimă oră arătând că și acesta ar fi fost recuperat, tot român și el.

Este o familie de români stabilită de ceva vreme în Canada. Unul dintre copii avea cetățenie canadiană, deci se născuse pe teritoriul Canadei.

Nu știm în ce circumstanțe au ajuns să intre în legătură cu traficanții de persoane care se ocupă cu trecerea ilegală a imigranților dintr-o țară în alta.

Nu este în acest moment găsit nici cărăușul care a organizat acest transport. Acesta este dat în căutare, de altfel așa au fost găsite și cadavrele, pentru că familia acestui cărăuș canadian a raportat dispariția lui. Pornind de aici, ancheta poliției canadiene a dus la căutarea ambarcațiunii, și astfel s-a descoperit că aceasta era eșuată într-o zonă mlăștinoasă, acolo fiind găsite și cadavrele imigranților ilegali români și indieni.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri