MAI: Şeful IPJ Bihor a fost eliberat din funcţie

Data publicării:
liviu popa agerpres_8861870

Ministerul de Interne precizează că inspectorul şef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, Liviu Popa, a fost eliberat din funcţie.

liviu popa agerpres_8861870
FOTO Agerpres

„Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a dispus luarea măsurilor administrative necesare pentru eliberarea din funcție a inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, chestor de poliție Liviu Popa, și punerea acestuia la dispoziția unității.
Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor urmează să fie asigurată de unul dintre adjuncți”, precizează ministerul.

În urmă cu câteva zile, biroul lui Liviu Popa din sediul IPJ Bihor, dar şi locuinţa sa au fost perecheziţionate de procurorii DNA.

Anchetatorii suspectează că mai mulţi ofiţeri ar fi luat taxă de protecţie timp de doi ani de la câțiva patroni, ca să închidă ochii la afacerile lor ilegale.

Marți dimineața, rând pe rând, șeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, cel al Poliției Municipiului Beiuș, șeful Poliției Rurale Beiuș și comandanții posturilor comunale din Cărpinet și Pietroasa au stat de vorbă cu procurorii anticorupție. Ultimii patru sunt cercetați într-un dosar în care anchetatorii îi supectează că ar fi primit diverse sume pentru a ține la sertar dosarele unor oameni de afaceri.

 Ancheta începută pe 29 iunie a fost extinsă și în cazul chestorului Liviu Popa, după ce procurorii au bănuit că acesta cunoștea practicile ilegale ale subordonaților săi, dar nu a luat nicio măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri