Mall în loc de fabrică. Investitorii promit 2.000 de locuri de muncă

Data publicării:
mall timisoara

La Întreprinderea de reparaţii auto din Timişoara ajungeau mii de maşini şi utilaje agricole. Plecau pe porţile fabricii ca noi, spun timişorenii.

După Revoluţie, o privatizare nereuşită a închis fabrica. Iar acum, pe terenul acesteia a început construcţia unui centru comercial. Investitorii sunt greci şi spun că vor cheltui 90 milioane de euro.

Investitorii promit două mii de locuri de muncă.

„Am știut potențialul Timișoarei, este un oraș foarte dinamic. Domeniul retail se extinde, iar centrele comerciale au mult succes aici și de aceea am vrut și noi să fim prezenți”, spune Ali Ergun Ergen, managerul proiectului.

Un alt centru comercial, aflat şi el în construcţie, va costa 80 de milioane de euro şi se ridică pe locul fostei fabrici de mase plastice din oraş.

Când aceste noi obiective vor fi date în folosinţă, asta va face ca în Timişoara să vină foarte multă lume pentru a beneficia de serviciile acestor unităţi”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În ultimii 20 de ani, centre comerciale au fost construite pe locul unor fabrici în multe oraşe din România. La Braşov, de exemplu, pe 45.000 de metri pătraţi din fosta Uzină Tractorul se ridică acum un mall.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri