Mama copilului căzut în puț a fost externată. Băiatul este în continuare în stare critică

Data actualizării: Data publicării:
femeie

Mama copilului salvat după 11 ore petrecute în puțul din curtea casei a fost externată miercuri la prânz. Femeia, însărcinată în luna a opta, a povestit că i s-a făcut rău în momentul în care a aflat că fiul ei a căzut în fântănă.

Mama copilului a spus că a intrat până în casă, timp în care copilul se juca cu sora lui în vârstă de trei ani și două luni. Când a ieșit, copilul căzuse în puț.

Am intrat până în casă și când am ieșit el... căzuse. Nu am putut să mai fac nimic,” a spus mama la ieșirea din spital.

Tatăl copilului se află alături de acesta la spitalul unde este internat, Grigore Alexandrescu, din București.

Femeia, însărcinată în luna a opta, a fost internată la spitalul din Roșiorii de Vede după ce i s-a făcut rău la aflarea veștii că micuțul a căzut în fântănă.

S-a deschis un dosar penal in rem în cazul copilului căzut în puț, acuzațiile fiind de vătămare corporală din culpă.

Un copil de un an şi opt luni a fost salvat marți, într-o operaţiune dramatică, după ce a stat blocat, aproape 11 ore, într-un puţ din curtea părinţilor. Zeci de pompieri, medici şi localnici s-au adunat în curtea din Balta Sărată, în judeţul Teleorman. Băiatul a fost scos de la 16 metri adâncime marți seară, puţin după ora 21:00. Medicii spun că este în stare critică, după ce a intrat în stop cardiac și a fost resuscitat. 

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului „Grigore Alexandrescu” a declarat că prognosticul este rezervat. Copilul are pneumonie de aspirație, adică i-a intrat lichid în plămâni. 

„Deocamdată toate manevrele sunt de reanimare, nu se fac intervenții chirurgicale sau de alta natură, totul e pe reanimare hidroelectrolitică, pe antibiotico-terapie, pe un suport ventilator, în continuare este ventilat mecanic. Temperatura corpului s-a stabilizat de la venire, din cursul nopții deja avea o temperatură normală a corpului când a urcat pe ATI, doar că această problemă pulmonară probabil că va trece mai greu, a spus medicul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri