Mamaia aroganțelor. Șampanie de 100.000 de euro, zbor cu elicopterul și cazare de 1.200 de euro pe noapte

Data publicării:
porshe

Aproape 40.000 de turişti au venit în Mamaia pentru cluburi şi distracţie. Pentru mulţi dintre ei banii nu reprezintă nicio problemă, zilnic cheltuie mii de euro fără nicio remuşcare. Pentru alţii însă, Mamaia reprezintă numai fereastră către o lume pe care nu o pot atinge. Aşa se face că staţiunea este plină de tineri de bani gata, dar şi de mii de turişti care stau la cort și care aprind grătarele pe spaţiile verzi.

Marea are câte ceva pentru oricine. Şi pentru cei care coboară din maşini scumpe şi dau mii de euro la o ieşire-n club, şi pentru cei care cred că amintirile de la vacanţa-n cort le vor ajunge-un an întreg.

Adevărul e că nimic nu te aduce mai repede pe prima pagină a ziarelor decât o aroganţă. Fie aterizezi cu elicopterul direct la club, fie dai 100 de mii de euro pe o sticlă de şampanie, cert e că devii, peste noapte, celebru.

Notorietatea, însă, costă: la o notă de plată de 13.000 de lei, chelnerul te priveşte strâmb dacă bacşişul nu e de măcar 1.800 de lei.

Jurnalist: Suntem într-un parc auto, să spun aşa, de câteva milioane de euro. Chiar în stânga mea este un Porsche cu peste 400 de cai putere, care valorează peste 100.000 de euro. Practic, am putea cumpăra în Capitală două apartamente cu cel puțin două camere fiecare. Sunt aici maşini inclusiv Lamborghini, Jaguar, Mercedes, Range Rover. Bolizi care costă zeci și sute de mii de euro.

Dacă eşti domnişoară, mai bine te ascunzi dacă accesoriile pe care le iei în club nu valorează măcar zece mii de euro. Iar domnii... domnii cred că nu au succes la fete, dacă nu comandă baterii de vin direct în roaba cu gheaţă. Vă întrebaţi cât costă? 25.000 de lei - trei sticle. De cum părăseşti zona de lux din Mamaia Nord, păşeşti, parcă, într-o altă lume. Turiştii stau la rulote sau la corturi şi cheltuie pe 5 zile de vacanţă, cu cazare şi mâncare, mai puţin de jumătate din suma pe care alţii o plătesc pe o banală sticlă de băutură în club.

Turist: Undeva în jur de 120-140 de euro pe zi, împărţit la 4 persoane nici nu se simte, e ceva accesibil.

-Cât aţi plătit aici pentru toată vacanţa?

Turist: Cred că până acum cu totul vreo 400 de lei.

Jurnalist: Sunt într-un camping din Mamaia Nord în vecinătatea cluburilor. Stau la cort, plătesc 34 de lei pe zi şi am incluse taxele de parcare şi curent. Aici în zona de lux, de aceiaşi bani pot să plătesc doar o cafea şi o apă plată.

1.200 de euro pe noapte e un apartament de lux la 4 stele.

Răzvan Dobre, managerul unui hotel de 4 stele: I-am aşteptat pe turişti cu un DJ în holul hotelului, am fost singurul hotel care am făcut până acum în Mamaia un party în mijlocul hotelului, apoi i-am aşteptat cu mic dejun prelungit şi cu DJ până la ora 3.00 în fiecare zi şi nu în ultimul rând cu pisicina şi cu parcare inclusă pentru toate camerele.

Turistă: Pot fi mii de euro, dar poți la fel de bine să te distrezi cu un buget maxim de 500 de euro, depinde de tine, depinde cât de mult vrei să arăţi. Că e vorba ştii de 1 mai, aici toată lumea arată. Arată cât e de tare.

Vacanţa de 1 Mai a adus în staţiunea Mamaia aproximativ 40.000 de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri