„Mâncătorul de femei”, bărbatul din Rădăuți suspectat că și-a ucis trei soții și iubite, este suspectat de a patra crimă

Data actualizării: Data publicării:
barbat escortat de politist
Bărbatul din Rădăuți suspectat că și-a ucis patru soții și iubite, adus la București pentru audieri FOTO: Monitorul de Suceava

Vasile Lavric, bărbatul de 62 de ani din Rădăuți numit „mâncătorul de femei”, a fost ridicat vineri dimineață de la domiciliul său și adus la audieri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din Capitală. Lavric era suspectul principal în cazul disparitiei a trei femei care i-au fost soții și iubite, iar acum ar fi suspectat că ar avea și o a patra victimă, femeia alături de care și-a petrecut ultimii ani, cu care are 2 copii.

Aceasta, Aurica B., era concubina lui Vasile Lavric și în 2014, cândacesta era anchetat și reținut în cazul celor trei dispariții. Acum, aceasta a dispărut fără urmă, potrivit Monitorul de Suceava.

Bărbatul a fost ridicat după ce, joi, la domiciliul său a fost efectuată o amplă percheziție, iar în urmă cu trei săptămâni au fost făcute mai multe săpături în curtea sa. 

Trei surori care i-au fost soții sau iubite, dispărute

Cel mai probabil, anchetatorii au descoperit noi probe în cazul celor trei femei dispărute între 1995-2005. 

Bărbatul a fost de la bun început principalul suspect în dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005).

Ancheta a fost coordonată inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, dar pentru că nu s-au găsit suficiente probe, dosarul a fost închis. Spre sfârşitul lui 2013, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se află şi în prezent. La începutul lui 2014, anchetatorii au descins de mai multe ori atât la locuința lui Vasile Lavric, dar și în alte locuri, în căutarea surorilor dispărute. Cu toate eforturile, nu s-a găsit nici o urmă din cele trei femei.

Vasile Lavric a fost arestat la mijlocul lunii aprilie 2014, petrecându-şi după gratii circa patru luni şi jumătate. Pentru că şi-a susţinut mereu nevinovăţia, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Botoşani a intrat în greva foamei. Acţiunea sa extremă a continuat mai mult de 55 de zile, el fiind transferat la Penitenciarul Spital Târgu Ocna. La finalul lunii august 2014, măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. La vremea respectivă, el a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

Procurorii au susţinut că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor. Soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

În acest dosar, Vasile Lavric a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava la trei ani cu suspendare sub supraveghere.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri