Manifestul șoferului cu plăcuțe anti-PSD înaintea mitingului diasporei: „Politicienii care înjură în Parlament nu au fost niciodată sancționați”

Data actualizării: Data publicării:
razvan stefanescu

Răzvan Ștefănescu, șoferul român stabilit în Suedia, care venise în România cu plăcuțe de înmatriculare anti-PSD, a transmis un manifest și un mesaj adresat tuturor românilor din țară, dar și din străinătate. Intitulată „Manifestul unui român”, postarea lui Răzvan Ștefănescu a strâns deja mii de aprecieri, comentarii și redistribuiri. 

„Dragi prieteni virtuali și nu numai. Acesta este un mesaj adresat atât românilor din țară, dar și celor care cu dispreț au fost numiți de politicieni „lumpendiaspora românească”.

Vreau să vă detaliez mai jos motivele pentru care am folosit expresia atât de controversată pe plăcuțele de înmatriculare.

Multe momente de însingurare am trăit peste hotare, stingher în lume și departe de casă. Sunt sigur că toți cei plecați din România au simțit aceleași lucruri, în diferite momente ale vieții lor din afara granițelor.

Momente de nesiguranță și îndoieli care sunt copleșitoare. În final, lucrurile se rezolvă, dar o revoltă nemăsurată mă cuprinde mereu, pentru că lucrurile nu pot fi așa cum trebuie și în țara mea.

Un sentiment de furie mă cuprinde când îmi privesc copilul și mă întreb: ce fac? Unde voi ajunge? Deși pare că lucrurile sunt rezolvate pe moment, sentimentul de nesiguranță stăruie. Ce-mi rezervă viitorul acasă? Pentru că acasă e tot acasă.

Acolo mă voi întoarce în final. Ce pot face eu? Cum ripostez? Ceva trebuie să fac. Copilul meu bun și deștept îmi cere asta, să iau atitudine, chiar dacă el nu înțelege prea bine tot timpul ce se întâmplă.

Pentru mine, expresia m...PSD nu este doar o lozincă. Verbalizarea sa aduce după sine o serie de reacții și sentimente puternice, declanșează ostilități, dar și o solidaritate fără precedent a celor care se simt trădați de clasa politică.

Nu este doar o sintagmă și cu atât mai mult - nu este doar o „înjurătură”. Am fost blamat pentru că am folosit cuvintele acestea și mi s-a pus la îndoială moralitatea. Unele remarci au venit din partea rudelor/apropiaților.

Aș vrea, pentru o clipă, să ne debarasăm de rușine, de subtilități, de diplomație și falsul bun-simț. Iar #m...PSD, pe mine, ca tânăr, un tânăr responsabil civic, însă deziluzionat, cu obiective precise însă puțin probabile de atins în propria țară, mă reprezintă. Că vă place sau nu, că sunteți de acord sau nu.

Obscenitățile din politică, din muzică, cinematografie sau emisiunile televizate nu sunt numai tolerate ci sunt, de cele mai multe ori promovate intens. Politicienii care vorbesc trivial sau înjură de la tribuna Parlamentului nu au fost în nicio circumstanță sancționați pentru ofensele aduse românilor sau altor politicieni, femei cu predilecție.

Mai tare decât momentele de nesiguranță m-au durut, în acest concediu, ipocrizia și dubla măsură. Clipele de disconfort, dezumanizante pentru mine și copilul meu din sediul poliției. M-am revoltat împotriva unui partid anti-național, și împotriva unei clase politice care a dovedit de nenumărate ori că nu lupta pentru interesele acestei țări și nu face nimic pentru ca românii să nu mai plece.

Vedeți ce se întâmplă chiar zilele acestea cu fermele și gospodăriile românești, cu culturile arse din cauza indolenței autorităților. Am folosit un sinonim al cuvantului “gură” și “a duce cu vorba”. Folosit în sens peiorativ. bineînțeles. Ce puteam face mai puțin ca să aiba sens? Mai mult, orice altceva era prea mult”, a scris Răzvan Ștefănescu pe pagina sa de Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Dragnea se teme de mitingul diasporei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri