MApN: Exercițiu de amploare în poligonul Capu Midia. Militarii români se pregătesc să plece în Polonia pentru o misiune NATO

Data publicării:
Exercițiu militar în poligonul Capu Midia
Exercițiu de amploare în poligonul Capu Midia. Militarii români se pregătesc să plece în Polonia pentru o misiune NATO. Foto: Facebook / MApN

Militarii din Turda se instruiesc în poligonul Capu Midia înainte de a pleca în Polonia pentru a participa la o misiune NATO.

MApN anunță că până pe 4 martie, în Poligonul Complex de Trageri Capu Midia din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” au loc exerciții cu trageri reale de luptă.

La exercițiu participă un detașament din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda, care urmează să plece în misiune în cadrul Grupului de Luptă din Polonia, rotația a XI-a, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței Nord Atlantice.

La poligonul din Dobrogea, militarii execută trageri antiaeriene și terestre cu secția și cu bateria de artilerie antiaeriană, cu complexul antiaerian GEPARD, au explicat reprezentanții MApN.

Exercițiile au fost planificate și aprobate din anul 2021, iar specialiștii poligonului îi vor evalua pe militarii detașamentului, la finalul tragerilor, precizează MApN.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri