Marea Britanie a suspendat împrumuturile pentru studenţii români. Reacţia MAE

Data publicării:
marea britanie geanta mfax crop

 

Într-o scrisoare adresată comisarilor europeni pentru justiţie, drepturi fundamentale și cetățenie, Viviane Reding şi celui pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, Androulla Vassiliou, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat Comisiei Europene clarificări cu privire la conformitatea acestei măsuri cu acquis-ul comunitar.

„MAE urmăreşte cu atenţie ca măsurile luate în această privinţă de autorităţile din statele membre să nu fie discriminatorii faţă de cetăţenii români.

În demersul efectuat la Comisia Europeană, Ministerul Afacerilor Externe a avut în vedere şi îngrijorările exprimate de studenţi români înscrişi în instituţii de învăţământ superior din Marea Britanie care se consideră discriminaţi în raport cu colegii lor, cetăţeni ai celorlalte state membre UE”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Recent, autorităţile britanice au luat decizia de suspendare a împrumuturilor pentru întreţinere (maintenance loans) pentru studenţii din statele membre UE, în scopul verificării legitimităţii acestor împrumuturi.

Măsura se aplică studenţilor români (şi bulgari) care studiază în toate formele de învăţământ superior din Marea Britanie, atât colegii private cât şi universităţi de stat, precum şi studenţilor proveniţi din restul SM UE care studiază doar la colegii private.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri