Mariana Câmpeanu, despre manifestațiile anti-gaze de șist: „Oamenii au început să nu se mai controleze”

Data publicării:
mariana campeanu - mfax

Invitată la emisiunea „Imparțial”, Mariana Câmpeanu a invocat un caz din județul Vaslui, unde demonstranții nu au permis nici măcar unei ambulanţe să treacă, deşi transporta un copil la spital. 

„Mi se pare inadmisibil, de exemplu, să nu lași să treacă o salvare în care exista un copil și viața lui să fie pusă în pericol. Oamenii au început să nu se mai controleze”, a apreciat ministrul Muncii.

„Sunt manifestări mai mari decât acestea în întreaga lume și nu duc la blocarea arterelor de circulație. Ceilalți cetățeni care nu protestează au și ei dreptul să circule. Trebuie păstrat un echilibru”, a adăugat Mariana Câmpeanu.

Ea a dat ca exemplu manifestațiile de acest gen din străinătate și a spus că acolo „toată lumea respectă niște reguli”. „Noi, în România, nu prea știm să respectăm regulile, în general”, a mai spus ministrul liberal.

Întrebată care este poziția PNL privind gazele de șist, Mariana Câmpeanu a răspuns: „Nu avem încă o poziție în legătură cu acest lucru. Am exprimat părerea numai în legătură cu Roșia Montană”.

Peste 2.000 de oameni au manifestat, în această seară, în fața Guvernului, împotriva exploatării gazelor de șist. Inițial, circa trei sute de oameni aflați în Piața Universității au blocat traficul pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, după care au plecat spre Piața Victoriei.

Ei și-au exprimat solidaritatea cu protestatarii din județul Vaslui, care au manifestat pe parcursul întregii zile. Proteste au avut loc și în Cluj-Napoca şi Sibiu.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri