Marius Vizer a fost ales președinte al Sport Accord

Data publicării:
vizer

Sport Accord este cea mai importantă organizație sportivă din lume. Românul a obținut 54 de voturi din 92. 

„Am muncit mult pentru acest proiect, e momentul să începem reforma. Am avut 2 platforme: una generală și una reformatoare, campionatele mondiale reunite, ca eveniment al tuturor federațiilor internaționale, ce ar avea loc din 2017 într-una dintre statele mari și ar reuni toate sporturile timp de trei săptămâni. Am deja lista cu societățile care și-au oferit parteneriatul. Proiectul a avut credibilitate, forță, am fost convingător în felul în care ar urma să implementăm proiectul”, a declarat Marius Vizer, la Digi24.

„România va beneficia de rezultatele particulare din efectul global al proiectului și în măsura în care proiectul va fi implementat, sportivii români vor beneficia de rezultatele financiare ale proiectului. Am în plan să fondez cât mai rapid Banca internațională a sportului, Loteria internațională a sportului”, a explicat el.

„Două zile mă voi odihni, pentru că am dormit puțin în ultimele zece zile. Apoi mă duc în Elveția să preiau postul, să evaluez ce este acolo, apoi voi elabora un plan pe termen scurt, unul pe termen mediu și unul pe termen lung”, a subliniat Vizer.

„E o victorie personală, în primul rând. Pentru sportul din România e un moment deosebit, dar aș insista pe faptul că e o victorie personală a lui Vizer. Ca efect, sporturile olimpice, dar mai ales sporturile neolimpice din România vor avea probabil o competiție mondială de înalt nivel și acces la sponsori, media, cei care trebuie să sprijine sportul, indiferent dacă e olimpic sau neolimpic”, a declarat Octavian Bellu la Digi24.

„E un pas înainte către o reabilitare a sporturilor neolimpice”, a subliniat el. „Cred că se va achita cu succes și de această sarcină. Cred că a contat în alegere ce a făcut el din judo, care a ajuns să aibă competiții de înalt nivel, a făcut judo vizibil, interesant pentru TV și sponsori. A fost o luptă deschisă la numărul de voturi”, a explicat Octavian Belu.

„Vizer are un proiect serios, vrea un fel de olimpiadă la fiecare patru ani pentru Sport Accord. Are experiență, relații, asta va ajuta”, a declarat Ilie Năstase.

„Mă bucur, e un om de sport, se implică. Ca președinte al Federației de internaționale de judo a făcut schimbări majore, a pus în joc premii substanțiale, ceea ce nu se întâmplă și în alte federații”, a declarat Elisabeta Lipă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri