Mark Gitenstein, despre România: „Cred că economia merge destul de bine”

Data publicării:
mark gitenstein pasaport

Fostul șef al misiunii diplomatice americane la București, Mark Gitenstein, şi-a încheiat misiunea diplomatică la Bucureşti în decembrie, dar s-a întors de curând în ţară, într-o nouă funcţie. În lunile care a lipsit de aici, mai problematică i se pare creşterea pieţei economice europene decât cea a României.

„Cred că merge bine, cred că economia merge destul de bine, îndepliniţi condiţiile impuse de FMI, îndepliniţi condiţiile impuse de Uniunea Europeană prin raportul MCV”, a declarat fostul ambasador. Interviul a fost acordat Digi24 înainte de tensiunile apărute pe scena politică din România din cauza declarațiilor pe tema demiterii procurorului Lucian Papici.

„Europa însăşi are creşteri destul de mici, şi cum pieţele voastre sunt în mare parte în Europa, acest lucru crează probleme pentru creşterea constantă a economiei, dar aveţi exporturi agricole destul de mari, ceea ce este bine, şi sunt în continuare foarte optimist când vorbesc despre România”, a declarat Mark Gitenstein pentru emisiunea „Pașaport diplomatic”.

Întrebat dacă este de părere că exporturile înspre Asia ar fi o oportunitate pentru România, fostul ambasador a răspuns: „Exporturile spre Asia cu siguranţă sunt o oportunitate pentru toată lumea în momentul de faţă. Iar România, în anumite domenii, are legături foarte strânse cu Asia şi este şi mai aproape geografic de Asia. Şi la fel şi Statele Unite. Deci, da, ar trebui să exportaţi în Asia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri