Martin Harris: Guvernul de la Londra e pro liberă circulaţie, dar contra abuzurilor la acest drept

Data publicării:
martin 20harris 20ambasadorul 20britanic 20mfax-49316

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la București, a explicat miercuri, la Sibiu, că Marea Britanie respectă dreptul la liberă circulație a forţei de muncă, dar se pregătește să prevină abuzurile la acest drept.

„În ceea ce priveşte forţa de muncă, vom ridica restricţiile la sfârşitul anului. Guvernul este pro libera circulaţie a forţei de muncă şi contra abuzurilor la acest drept. Aceasta este poziţia noastră şi noi suntem în legătură cu colegii din celelalte ţări pentru a preveni abuzurile privind libera circulaţie”, a spus ambasadorul Marii Britanii, potrivit Mediafax.

El a afirmat că abuzurile privind libera circulaţie a forţei de muncă sunt „o problemă europeană” şi trebuie combătute la nivelul întregii Uniuni.

„Ceea ce este important pentru noi este că sistemul de securitate socială este protejat contra abuzurilor şi se implică cetăţenii din toate ţările membre. Este o problemă europeană, deci trebuie să discutăm cu miniştrii la nivel european”, a spus Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, se află, miercuri, într-o vizită în municipiul Sibiu, fiind însoţit de mai mulţi experţi britanici din sectorul turism, dar şi de oameni de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri