Sari la conținut

Martor la accidentul dintre Brașov și Făgăraș: Roțile au făcut fum, probabil că s-au blocat 

„Am ajuns când incidentul era deja întâmplat. Am înțeles că era autobuz de Iași cu copii. S-au oprit pe deal, au luat masa, după care au plecat. Oamenii au spus că roțile au făcut fum negru, după care autobuzul a pierdut direcția și s-a răsturnat peste parapet. Când am ajuns acolo, apăreau foarte multe mașini de poliție, SMURD, urmau să apară elicopterele. La 100 de metri distanță față de mașina unde am făcut pozele, era un jandarm.

L-am întrebat ce s-a întâmplat. El mi-a spus că roțile au făcut fum, probabil s-au blocat. A pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat peste parapet, urmând incidentele grave. Erau doi copii, cred, prin geam, morți, ieșiți afară. Prinși între parapeți și geamuri. Microbuzul e destul de vechi.

Ca intervenție sunt foarte prompți. Au venit foarte repede, foarte multe mașini. Când am ajuns, mobilizau oamenii pe targă. Au dat ordine ca fiecare pacient care pleacă să i se dea numele și numărul mașinii. S-au mișcat foarte bine”, a spus Ioan Mihai Covaciu.

3

Potrivit primelor informații au murit patru persoane și alte 22 sunt rănite. Unul dintre decedați este un copil, ceilalți trei sunt adulți. De asemeena, sunt și 14 răniți. Un adult și un copil primesc îngrijiri medicale sub cod roșu, ceea ce înseamnă că sunt în stare gravă. 

La fața locului s-au deplasat șase ambulanțe și 50 de persoane de la ISU. Traficul a fost întrerupt pe drumul dintre Perșani și Vlădeni, pe DN1 Brașov-Făgăraș, la kilometrul 205, pe o distanță de 200 de metri.

Microbuzul transporta elevi de la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iași și de la Palatul Copiilor din Iași care mergeau la un festival de folclor spre Arad. Potrivit primelor informații, microbuzul era supraîncărcat. Autoturismul avea 25 de locuri și autoritățile spun că în vehicul se aflau 27 de persoane.

FOTO. Microbuz cu copii implicat într-un accident între Brașov și Făgăraș: 4 MORȚI și 22 răniți
VIDEO. Primele imagini de la accidentul dintre Brașov și Făgăraș în care este implicat un microbuz cu copii 
Mesajul președintelui Iohannis după accidentul dintre Brașov și Făgăraș