Mărturia unui pompier care a participat la stingerea incendiului din clubul Colectiv

Data publicării:
pompier colectiv

„Am fost sesizați prin 112 despre producerea unui eveniment în această locație. Colegii mei de la pompieri Pieptănari au ajuns rapid și au găsit aici un incendiu, cu evacuare de fum și multe persoane care se evacuau, dar și care necesitau evacuare. Când am ajuns acolo, deja incendiul era în stadiu de finalizare, acțiunea de stingere fiind pe o perioadă foarte scurtă de timp. Concentrarea resurselor s-a făcut pentru salvare, evacuare și triaj și transport la spitale”, a spus locotenent-colonel Claudiu Zamfir.

„Când au ajuns, colegii mei au organizat activitatea și au intrat in interior încercând să evacueze cât mai multe persoane. Toate resursele au reușit să facă aceste acțiuni într-o oră și jumătate la peste 100 de victime evacuate, ceea ce e o eficiență foarte bună”, a declarat pompierul.

„S-a acordat prim ajutor medical prin toate locurile unde a fost posibil, în apropierea ambulanțelor. Au fost și persoane civile care s-au implicat în activitatea de prim ajutor medical,voluntari”, a adăugat el.

Lt-col. Claudiu Zamfir a mai spus că este cel mai grav eveniment de acest fel petrecut în regiunea Capitalei.

El a fost intervievat de Digi24 în fața clubului Colectiv, unde în această seară s-au adunat sute de persoane pentru a aprinde o lumânare pentru cele 27 de victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri