Masa de Crăciun, trimisă de români în străinătate prin curier

Data publicării:
18122012 20autocar-39322

Sergiu are un frate care lucrează în Barcelona de cinci ani. Nu-i mai merge la fel de bine ca în anii trecuţi, aşa că Sergiu s-a gândit să îl ajute şi-i trimite tot ce-i trebuie pentru o masă îmbelşugată de sărbători.

„Pregatim pachetul pentru frățiorul: îi trimitem compot, făcut la mama acasa, un borcan de gem.Bineînțeles, tradiționale, că de aia le și trimitem, ca să se simtă că acasă. Să aibă o bucată de România la el”, spune Sergiu.

La fel ca el, mii de alţi oameni trimit zilnic pachete celor dragi, plecaţi la muncă în ţări străine.

O femeie spune că trimite un pachet în Italia, la băiat și nepoți, un pachet cu „de toate”. „I-am trimis brânză, caș, nişte carne friptă, într o căldărușă, niște cimbru, sâmburi de lubeniță, caltaboș”, spune o alta.

Până de Craciun aceste colete trebuie să ajungă pe mâinile românilor plecați la muncă în străinatate. Între timp, acestea au format la sediul firmei de transport din Sibiu adevărate ziduri, cu o înălțime care depășește doi metri.

Angajaţii companiei muncesc de dimineaţă până seara în această perioadă a anului. De la începutul lunii până acum, numărul pachetelor distribuite este de zece ori mai mare faţă de o perioadă obişnuită a anului.

„Se trimit, în medie, undeva la 4.000 de pachete pe zi, în special în țările unde sunt români”, explică Mădălin Oprescu, director firmă de curierat.

Numai în ultimele două săptămâni au fost trimise în străinătate aproape 25.000 de colete, cu 5.000 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri