Mașină căutată de autorităţile din Belgia, depistată când intra prin vama Albiţa. Șoferul spune că a cumpărat-o cu 19.000 de euro

Data publicării:
politist de frontiera

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră un autoturism care figura ca fiind căutat de autorităţile din Belgia.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, pe data de 31 decembrie, la ora 01.00 s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, în vârstă de 39 de ani, care conducea un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova.

„Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Belgia în anul 2021. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autovehiculul în cauză de la un conaţional, în luna iunie 2022, achitând suma de 19.000 de euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu”, precizează un comunicat de presă transmis de ITPF Iaşi, potrivit Agerpres.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri