Mașinile fabricate în România, fără valoare pentru aleși

Data publicării:
masini romanesti

Chiar dacă parlamentarii folosesc în interes de serviciu maşini produse în România, asta nu i-a convins să cumpere modele similare şi din banii lor.

Doar mai puţin de 9 la sută dintre parlamentarii români deţin o maşină fabricată în ţara noastră. Treizeci şi doi de deputaţi şi 14 senatori au în proprietate personală automobile autohtone. Printre acestea regăsim şi bătrânele Dacii 1310, Supernova, Solenza, dar şi câteva modele ARO.

Constantin Stroe, preşedinte ACAROM: „Oameni care vor să epateze, mă rog, să facă aşa zisă imagine. Sunt puţin revoltat. Atâta timp cât li se oferă pentru serviciu o marcă românească, bănuiesc că vor să schimbe decorul în aşa zisul interes personal. Sunt fiţe, sunt mofturi.”

Există însă şi parlamentari care au nu una, ci mai multe maşini autohtone. Printre aceştia deputatul Eugen Tomac. În declaraţia de avere apar un Logan din 2007 şi un Sandero din 2008. Spune că nu a fost influenţat de Traian Băsescu - a cumpărat cele două maşini înaintea fostului şef al statului.

Eugen Tomac, preşedinte executiv PMP: „Mă simt la fel de bine într-un Logan, precum mă simt şi în Mercedes şi în Volvo şi am condus aproape toate modelele de maşini bune. Din patriotism local, am zis, domnule iau o maşină autohtonă, e mai uşor de întreţinut, e românească, are aer condiţionat, e comodă, nu e scumpă.”

Cei mai mulţi deputaţi şi senatori preferă însă modelele străine. De exemplu, preşedintele PSD nu este uşor de convins să cumpere o maşină autohtonă. La partid, foloseşte un automobil produs în Germania.

Reporter: Vă gândiţi, dumneavoastră personal, să vă cumpăraţi un automobil produs în România?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Dar de ce să mai îmi cumpăr, că nu mai am nevoie. Am o Skoda superb, ah nu trebuia să zic, şi e suficient. De ce să îmi mai cumpăr?

Reporter: Să încurajaţi industria românească

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Ştiu, dar am unul, e suficient. Nu merg cu două maşini.

Nu sunt speranţe că procentul parlamentarilor care deţin maşini produse în ţară va creşte în următorii zece ani.

Constantin Stroe, preşedinte ACAROM: „Să fim fericiţi dacă va rămâne la fel. Nu am nicio speranţă că va creşte.”

Potrivit declaraţiilor de avere, cele mai multe maşini deţinute de parlamentari sunt produse în Germania.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri