Măsuri antiimigrație la Londra. Guvernul va oferi beneficii sociale minime imigranților români

Data publicării:
12022013 20londra-49085

Imigranţii din Uniunea Europeană care vor lucra legal în Marea Britanie din 2014 şi vor plăti impozite vor avea dreptul la îngrijire în sistemul naţional de sănătate din regat. Pe de altă parte, guvernul britanic ar putea impune o altă măsură, prin care să-i oblige pe imigranţi să părăsească arhipelagul, dacă nu reuşesc să obţină un loc de muncă după trei luni sau nu pot dovedi că deţin suficiente fonduri pentru a se întreţine cel puţin şase luni.

În același timp, ministrul român de externe, Titus Corlăţean a declarat pentru BBC că a primit asigurări de la autorităţile britanice privind respectarea dreptului la liberă circulaţie a românilor şi a tratatelor europene. Pe de altă parte, el s-a arătat extrem de deranjat de campania care îi prezintă pe români drept infractori şi cerşetori.

Ministrul Imigraţiei le-a spus parlamentarilor britanici că Executivul de la Londra vrea să evite abuzurile privind dreptul la libera circulaţie a forţei de muncă.

„Vrem să ne asigurăm că atunci când oamenii examinează accesul la beneficiile şi serviciile noastre publice, nimeni să nu mai creadă că suntem generozitatea întruchipată în această ţară. De aceea, guvernul ia măsuri pentru a garanta că nu se va întâmpla aşa. Vrem să ne asigurăm că oferim ce avem nevoie în baza tratatelor, dar nu mai mult”, a spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri