Sari la conținut

Măsuri de securitate sporite în jurul tuturor instituţiilor oficiale franceze în România

„Ambasada Franţei în România le mulţumeşte tuturor celor care şi-au exprimat, de ieri seară, condoleanţele şi sprijinul pentru naţiunea franceză, după atentatele teroriste care au avut loc la Nisa, pe 14 iulie 2016. Drapelele franceze de pe teritoriul României sunt în bernă”, transmite reprezentanţa diplomatică, citată de News.ro.

O carte de condoleanţe va fi deschisă în faţa Ambasadei Franţei în România (strada Biserica Amzei nr. 13-15, Bucureşti) începând de la ora 13.00, astăzi, vineri, 15 iulie 2015. În zilele următoare, aceasta va rămâne la dispoziţia publicului între orele 9.00 şi 20.00.

De asemena, un Registru de condoleanţe online a fost deschis pe site-ul Ambasadei Franţei unde au fost deja publicate numeroase mesaje trimise de cele mai înalte autorităţi române, misiuni diplomatice şi numeroşi cetăţeni.

Persoanele care doresc să transmită un mesaj pot face acest lucru pe adresa : presse.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr. Mesajele lor vor fi făcute publice ulterior, transmite Ambasada Franţei la Bucureşti.

Un camion condus de un franco-tunisian a intrat joi seară în mulţimea strânsă la Nisa pentru a vedea focul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Cel puţin 84 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite. La spital au ajuns și doi cetățeni români.