Măsuri de securitate sporite la instituțiile franceze din București

Data publicării:
paza

Ora 7 dimineaţa, Liceul Francez din Bucureşti. Primele măsuri de securitate intră în vigoare. O maşină a poliţiei blochează intrarea pe strada care duce spre şcoală. Poliţiştii primesc liste ale autoturismelor care pot trece de filtru.

La zeci de metri distanţă este alt punct de pază. Jandarmi de la Brigada Specială monitorizează intrarea elevilor în şcoală. La poartă, angajaţi de la securitate verifică fiecare persoană în parte pe baza unor liste.

Fiecare mașină care intră trebuie să treacă un control antitero. Un angajat de la securitate verifică autoturismele cu ajutorul unei oglinzi”, relatează Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24.

Carole Soulagnes, director Liceul Francez: „Am luat toate măsurile de securitate necesare pentru incinta şcolii şi pentru împrejurimi. Le mulţumesc totodată autorităţilor romane pentru acest lucru.”

Paza a fost dublată şi la Ambasada Franţei din Capitală. Jandarmi înarmaţi sunt la toate intrările. Circulaţia a fost restricţionată pe un perimetru de două străzi distanţă faţă de ambasadă.

Măsurile de securitate ridicate vor fi menţinute pe termen nelimitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri