Medic de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, acuzat de malpraxis

Data publicării:
spital malpraxis

Femeia în vârsta de 34 de ani trebuia să nască la termen. Ieri dimineaţă, la ora 6, a ajuns la spital cu dureri foarte mari. Medicii, însă, nu ar fi făcut nimic pentru gravidă.

Doctorul mi-a omorat copilul”, crede Cătălin Mogoș- tatăl copilului.

„O dată zice că i-a făcut ecografie și e bine. După ce i-am cerut ecografiile a zis că nu i-a făcut nicio ecografie (...) A iesit asistenta şi-mi zice e ok, fata e bine, mama e bine. Și la ora 10 aseară să ieşi şi să spui că a murit copilul...”, povestește el.

Bebeluşul, o fetiţă, a murit înainte de naştere. Deocamdată, medicul care a efectuat cezariana refuză să spună ce s-a întâmplat. El va fi cercetat de propriii săi colegi.

„Nu, nu, nu vă spun nimic”, le-a declarat el ziariștilor.

Întrebat cum comentează acuzațiile părinților, medicul a spus: „Nu cred că e o culpă medicală. Nu are de ce să fie culpă medicală.

„Spitalul Județean din Târgu Jiu nu va proteja și nu va acoperi nicio abatere de la etică și de la lege”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției sanitare, Marian Gridan.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.

„Poliţia municipiului Târgu Jiu a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 34 de ani din Târgu Jiu cu privire a faptul că soţia sa, fiind internată la secţia maternitate a spitalului, a născut un făt decedat”, spune Romina Dochian, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Atât politiștii, cât și comisia din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu așteaptă acum rezultatul necropsiei, care ar urma să constate cauzele morţii bebelușului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri