Medici atrași la Spitalul Județean din Zalău cu locuințe de serviciu

Data publicării:
medici zalau

Autoritățile județene din Sălaj au transformat un vechi internat școlar în bloc de locuințe de serviciu. A fost soluţia găsită împreună cu Spitalul Județean de Urgență Zalău pentru a rezolva problema deficitului mare de medici. Mulți dintre ei fac zilnic naveta din alte orașe din Transilvania.

Singurul neurochirurg de la Spitalul Județean Zalău, spre exemplu, vine de trei ani de la Cluj-Napoca la Zalău pentru a se ocupa de pacienţii săi.

„Nu există un domeniu în care din start să câștigi foarte bine, să îți permiți și orice bancă să îți deschidă un cont de credit. Este mult mai atractiv în momentul când deja ai unde locui. Îți e mai ușor să găsești un serviciu pentru celalalt partener de viață, copiii se pot integra mult mai ușor decât să facă cu tine naveta”, spune Iosif Alexandru Dragoș, medic neurochirug.

În acest moment, Spitalul Județean de Urgență din Zalău ar mai avea nevoie de cel puţin 15 medici la mai multe specializări. Chiar dacă au fost mai multe concursuri organizate în ultimii ani, în oraş există prea puţini specialiști, iar posturile nu s-au ocupat. Acum, conducerea spitalului vrea să îi atragă din marile orașe universitare cu ajutorul locuințelor gratuite.

„Deja am două solicitări, două cereri pentru ca să le acord spațiu la doi medici, un medic pentru unitatea primiri urgențe si un medic de laborator. Pe terapie intensivă mai avem nevoie de medici, mai avem nevoie de medici în unitatea de primiri urgențe, pe secția oncologie”, afirmă Laurențiu Barna, manager spital.

„Existând atracția Occidentului, evident noi la Spitalul din Zalău încercăm să mai aducem un plus”, spune Liliana Neaga, medic anatomopatolog.

36 de apartamente și garsoniere care mai trebuie doar mobilate au fost deja pregătite pentru medici. Lucrările care au presupus modernizarea și recompartimentarea vechiului internat școlar nefolosit au costat aproximativ două milioane de lei, bani alocați de Consiliul Județean Sălaj.

„În total vorbim de trei nivele, fiecare cu câte opt garsoniere și patru apartamente. Sunt la un nivel bun de spațiu și confort. Investiția e undeva la 200 de euro pe metru pătrat”, spune Tiberiu Marc, președintele CJ Sălaj.

La Spitalul Județean de Urgență Zalău sunt internați anual aproximativ 25.000 de pacienți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri