Medici şefi de secţie, incompatibili din cauza propriilor cabinete

Data publicării:
medici functionari publici

Medicul Gavril Soran, şef al Secţiei Chirurgie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 7 octombrie 2010 - 29 octombrie 2014, fiind şi administrator al Dr. Gavril Soran - Chirurgie SRL, societate care se ocupă cu "activităţi de asistenţă medicală specializată". Mai precis, "mici intervenţii (anestezie, incizii/excizii, sutură şi pansament), "scos fire, pansament", "control postoperator", dar şi "ETC", după cum putem afla de pe site-ul cabinetului medicului, care este şi preşedinte al Colegiului Medicilor Caraş Severin.

La rândul său, Niculina Faur, şef al Secţiei Psihiatrie Acuţi II din cadrul Spitalului de Psihiatrie Poroschia, judeţul Teleorman, se află în incompatibilitate din data de 10 octombrie 2011, fiind şi asociat unic şi administrator al SC Psihomed SRL.

Medicul Gheorghe Vasile Basarab, şef al Secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, judeţul Hunedoara, este incompatibil din mai 2007. Tot pe motiv de cabinet propriu (SC Laura BGCL SRL din Deva este un cabinet de cardiologie, neurologie, interne şi explorări funcţionale).

Spre deosebire de colegii săi, Benedek Imre Sandor, fost şef de secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a fost declarat în incompatibilitate nu din cauza cabinetului propriu, ci pentru că a fost şi administrator al SC Locativ SA, societate care se ocupă cu administrarea şi întreţinerea imobilelor din fondul locativ de stat. Benedek Imre Sandor a deţinut în trecut şi funcţia de consilier judeţean, iar în 2011 a fost acuzat de ANI de conflict de interese, deoarece, în calitatea de manager al Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, încheiase contracte tocmai cu societatea la care era asociat.

La începutul acestei săptămâni, a fost declarat incompatibil de ANI şi medicul Viorel Jinga, director medical al Spitalului Clinic "Prof. Dr. Theodor Burghele" din Bucureşti. Din 15 decembrie 2006 încoace, acesta a fost şef Secţie Urologie II, ulterior director medical al spitalului menţionat, dar şi administrator şi asociat unic al SC Onix Medical SRL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri