Medicul care a sunat la 112 pentru că i s-ar fi oferit 50 de lei mită

Data publicării:
Medic cu stetoscop - Guliver GettyImages

Foto: Guliver / GettyImages

Medicul urolog Dumitru Ţuţa, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, a reclamat, vineri, la 112, că o pacientă i-ar fi dat drept mită suma de 50 de lei. El le-a spus poliţiştilor sosiţi la faţa locului că nu este prima dată când se confruntă cu un astfel de incident.

Femeia care a vrut să-i dea bani medicului a spus că a a avut nevoie de o reţetă şi i-a oferit suma de bani ca un gest de mulţumire.

Reprezentanţii IPJ Galaţi nu au dorit să dea detalii în legătură cu acest subiect.

Medicul are deja o condamnare pentru luare de mită, primită chiar acum trei zile. El a fost trimis în judecată anul trecut, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce lua mită suma de 1.000 de lei de la un denunţător. Procurorii spuneau, la acea vreme, că medicul Dumitru Ţuţa a pretins în mod indirect de la persoană bani pentru o intervenţie chirurgicală pe care urma să o facă. Dumitru Ţuţa a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Galaţi la trei ani de închisoare, dar pe 29 iunie, Curtea de Apel Galaţi a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani închisoare aplicată lui Ţuţa Dumitru, stabilind un termen de supraveghere de trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri