Medicul F. Chirculescu, despre majorarea salariilor anunțată de Guvern: O glumă

Data publicării:
hol spital-10

Strict din prisma normalității pieței, pentru orice medic din România este mai avantajos să lucreze și în Ungaria, unde salariul mediu al medicului este de 1.000 de euro. Nu vorbesc de țări îndepărtate, unde câștigurile sunt mult mai mari. Un medic de vârsta mea ar putea să lucreze 4 ture de noapte pe lună și ar câștiga mai mult decât în România, unde ar lucra zi de zi”, a spus Florin Chirculescu în emisiunea „Imparțial”, de la Digi24.

Acesta a sugerat că un medic rezident ar trebui să aibă un salariu de cel puțin 1.600 de lei.

Când îi spui unui medic că îi mărești salariul cu 4%, chiar și cu 19%, este o glumă, din moment ce același medic nu trebuie să se ducă decât la Szeget să câștige mai mult decât în țara noastră. Un medic rezident câștigă 600, 700 sau 800 de lei. 1.600 de lei, pentru un medic începător, mi se pare un minim decent”, a mai spus acesta.

Vom lua în calcul creşterea salariului minim la 850 lei începând cu 1 ianuarie şi la 900 lei începând cu 1 iulie. Avem şi un fond de creştere a salariilor în domeniul bugetar, nu va fi o creştere egală pentru toţi angajaţii, ci va fi o creştere ţintită pentru anumite categorii. Vom continua, de exemplu, negocierile pentru a stabili gradul în care vor creşte salariile medicilor rezidenţi, ale profesorilor debutanţi şi ale altor categorii”, a anunţat premierul Victor Ponta, la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri