Medicul Vasi Rădulescu l-a căutat pe fiul bătrânului bătut din Braşov: "Povestea mi se pare fabuloasă"

Data publicării:
vasi radulescu dumitru neculai

Medicul Vasi Rădulescu, care a strâns peste 90.000 de lei pentru bărbatul de 66 de ani bătut cu cruzime în Brașov, a revenit cu noi informaţii despre bătrân, despre fiul acestuia şi despre viaţa lui. "Povestea mi se pare fabuloasă. Avem un om care se putea rupe cu totul de familie, așa cum au făcut mulți. Dar nu, el își aduce aminte de ei, le mai trimite bani. Chiar în spital spunea ce dor îi e de familie", scrie medicul într-o nouă postare pe pagina sa de Facebook.

Vasi Rădulescu precizează că "a făcut săpături" şi că a luat legătura cu fiul bătrânului.

"El există. Are probleme de sănătate și poartă un diagnostic. Nu Parkinson, pentru că la aproape 30 de ani este oricum improbabil. E altceva. Fiul probează tot ce ne-a spus domnul D., inclusiv faptul că le mai trimitea bani. Deci nu era o poveste inventată.

Tot fiul mi-a zis că tatăl a avut mari suferințe, că s-a despărțit de soție, că era consumator de alcool, dar că, odată ajuns la Brașov, mai lua legătura cu familia rămasă în Focșani și chiar le trimitea bani.", a scris medicul.

Potrivit acestuia, chiar dacă Dumitru Neculai consuma alcool din când în când, el este un om linistit, calm, "fără niciun fenomen de sevraj".

"Avem un om despre care se spune că e alcoolic. E singurul din țară? Voi nu mai cunoașteți niciun alcoolic, așa-i? Nu mai există familii destrămate, oameni care își beau banii, care își distrug mințile, care abandonează totul. Nu. Domnul D. precis este singurul. (...) Vom încerca să facem lucrurile cât mai bine. Am vorbit vineri cu doamna psiholog Ioana Constantinescu - este voluntar acolo, l-a văzut în fiecare zi - și am cerut ca un specialist în partea de dependență de alcool să-l examineze cu mare atenție. Deja s-a găsit cineva. Specialiștii ne vor spune dacă sunt într-adevăr probleme serioase sau dacă este un consumator pasager. Mie nu-mi pare o dependență sadea, după zecile de cazuri văzute de mine în spital, oameni care tremurau, erau neliniștiți, aveau fenomene clare de sevraj. Domnul D. este foarte cuminte și n-a deranjat pe nimeni.", mai scrie medicul, care adaugă că, după externare, se vor căuta soluţii pentru a-i putea oferi bătrânului protecție, ajutor psihologic, liniște, mâncare.

Vasi Rădulescu are un mesaj şi pentru "moraliştii de duzină": "Dacă ei se uită în trecut sau în prezent, în stânga sau dreapta, sigur au vreun alcoolic prin familie sau în anturaj, dar nu fac niciodată nimic. Acum sunt păreriști supremi și noi suntem manipulatori de doi lei. Noi, cei care facem concret ceva. Frumos. Vom încerca să facem lucrurile cât mai bine".

Citiţi şi:

Medicul Vasi Rădulescu l-a vizitat pe Dumitru Neculai: „A plâns de patru ori într-un ceas”

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri