Meleşcanu, mesaj pentru partenerii euro-atlantici după violenţele din Piaţa Victoriei

Data publicării:
MAE - ROMANIA - CROATIA
Teodor Melescanu face declaratii de presa la sediu MAE, marti, 14 martie 2017. Inquam Photos / George Calin

Violenţele la un miting paşnic sunt inacceptabile şi este important ca dreptul la exprimare să nu escaladeze în agresiuni, transmite sâmbătă seară ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, referindu-se la mitingul diasporei care a avut loc vineri seară şi la care au fost mai multe incidente violente între protestatari şi forţele de ordine. Meleşcanu vorbeşte, într-o postare pe Facebook, de anul Centenarului, exprimându-şi dorinţa ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog. Ministrul mai dă asigurări partenerilor euro-atlantici ai României că ţara noastră va rămâne devotată principiilor şi valorilor comune.

MAE - ROMANIA - CROATIA
Inquam Photos / George Calin

"Violenţele la un miting paşnic, democratic, sunt inacceptabile, protestele paşnice sunt un exemplu de exercitare legitimă a democraţiei. Sunt convins că o mare parte dintre cei prezenţi la această manifestaţie au dorit să-şi exercite dreptul fundamental la exprimare politică, însă este foarte important ca acesta să nu escaladeze în violenţe. România, ca stat membru UE, condus de un Guvern ales în mod liber, democratic, consideră libertatea de exprimare un drept fundamental şi ţine cont de acest lucru în toate acţiunile sale”, scrie Meleşcanu pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seară, ca reacţie la incidentele de la protestul de vineri seară dintre manifestanţi şi jandarmi.

Citiţi şi:

Cancelarul Austriei cere explicații după ce jurnaliști ai televiziunii de stat ORF au fost bătuți de jandarmi

Ministrul îşi exprimă regretul pentru persoanele rănite în timpul manifestaţiei din Piaţa Victoriei, printre care jurnalişti şi jandarmi.

De asemenea, Meleşcanu vorbeşte, în mesajul său, despre anul Centenarului, spunând că şi-ar dori ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog şi dă asigurări partenerilor euro-atlantici ai României că ţara noastră va rămâne devotată principiilor comune.

"În anul Centenarului, îmi doresc ca tensiunile din societatea românească să nu escaladeze dincolo de dialog. În acest an festiv al Unirii noastre, trebuie să ne amintim că suntem un singur popor, că ne dorim să continuăm ceea ce au început înaintaşii noştri în 1918. Îi asigur pe partenerii noştri euro-atlantici că România ramâne devotată principiilor şi valorilor noastre comune şi va continua să acţioneze în consecinţă”, conchide ministrul de Externe.

Incidente extrem de violente au avut loc vineri seară la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri