Mersul trenurilor, dat peste cap de ninsoare. Garniturile au întârzieri și de 400 de minute

Data publicării:
brasov tren

Zăpăda căzută ieri dimineaţă la munte a paralizat traficul feroviar, între Braşov şi Predeal. Sute de oameni au rămas ore în şir blocaţi în trenuri, după ce vântul puternic a aruncat copaci pe liniile de electricitate şi le-au rupt.

Potrivit legii, CFR Călători este obligat să achite despăgubiri de 50% din preţul biletului, în cazul în care trenurile întârzie mai mult de 120 de minute.

Vremea a dat peste cap planurile celor blocați în trenuri ore în şir.

Marius Bucioacă trebuia să ajungă ieri pe Aertoportul Otopeni, pentru că avea avion spre Italia. A ales să călătorească de la Brașov la București cu trenul.

Ieri trebuia să plece la 2,20 din Gara Mare din Brasov și a plecat după vreo două ore de acolo. Ne-au dus în Dârste și ne-au ținut până la șapte și la șapte am plecat eu, am văzut că suntem sechetrați în tren și am plecat”, povestește acesta.

Marius a plecat din stația de la Dârste cu un taxi spre Capitală. A ajuns la aeroport, însă a pierdut avionul. A stat peste noapte la hotel și, în această dimineață s-a reîntors la Brașov, tot cu trenul și a petrecut alte trei ore în Gara din Predeal, pentru ca linia era din nou blocată.

Am recuperat 9,5 lei. Două sute de euro am dat pe biletul de avion, 300 de lei am dat aseară pe taxi să merg încolo și 110 euro pe camera de hotel”, afirmă Marius.

În total, în această dimineață, șapte trenuri au ramas blocate în județul Brașov. Două în Gara Brașov, două la Dârste, două în Gara Predeal și unul între localitățile Timiș și Predeal.

Am avut 30 de copaci de ieri și până astăzi, foarte mulți dintre ei de esență tare! Am avut pe Predeal-Timiș, Timiș-Predeal, Timiș-Dârste. Deci am avut situații în care am avut căderi de copaci pe ambele fire”, explică Gheorghe Zaharie, şeful Sucursalei Electrificare CFR Braşov.

După 7 ore s-a reușit deblocarea primului fir de mers, iar primele trenuri au plecat după ora 11.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri