Mesaj de la Vatican: „Sărbători fericite de Crăciun şi Anul Nou!”

Data publicării:
25 2012mesajpapa-40466

"Sărbători fericite de Crăciun şi Anul Nou!", a fost mesajul Papei.

Mii de credincioşi au participat la slujbele de Crăciun oficiate luni noapte la Vatican şi în Biserica Naşterii Domnului din Bethleem. În predicile lor, atât Papa Benedict al 16-lea cât şi Patriarhul Latin al Ierusalimului au făcut apel la pace în Orientul Mijlociu. Astăzi, Suveranul Pontif va rosti în faţa oamenilor adunaţi în piaţa San Pietro mesajul său de sărbători şi va da binecuvântarea Urbi et Orbi credincioşilor din întreaga lume.

Credincioşi veniţi din toate colţurile lumii au umplut până la refuz Biserica din Bethleem unde se crede că s-a născut Iisus Hristos. Slujba de la miezul nopţii a fost oficiată de Patriarhul Latin al Ierusalimul, prelatul catolic cu cel mai înalt rang din Ţara Sfântă.

Patriarhul de origine iordaniană le-a urat sărbători fericite tuturor creştinilor. La slujbă au asistat şi liderii palestinieni, în frunte cu preşedintele Mahmud Abbas, precum şi diplomaţii din ţările europene protectoare ale Locurilor Sfinte.

La Vatican, slujba de la miezul nopţii a avut loc cu două ore mai devreme, pentru a nu-l obosi prea mult pe Papa Benedict al 16-lea.

De altfel, Papa, vizibil slăbit, a parcurs Basilica Sfântul Petru pe o platformă mobilă. În predica sa, Suveranul Pontif a condamnat respingerea lui Dumnezeu de către lumea contemporană şi violenţa în numele Domnului, pe care a definit-o „boală” a religiei.

Papa s-a rugat de asemenea pentru pace în Palestina, în Siria, Liban, Irak, şi a făcut apel la creştini şi musulmani să îşi construiască împreună ţările lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri