Mesaj puternic de la primii manifestanţi ajunşi în Piaţa Victoriei

Data publicării:
protest victorie

Un mesaj puternic au dat astăzi primii manifestanţi ajunşi în Piaţa Victoriei. Oamenii au profitat de stratul de zăpadă aşternut şi au scris cuvântul REZIST. E un semnal dat Guvernului, spun protestatarii, care anunţă că nici măcar vremea rece nu îi va împiedica să obţină ce vor.

REZIST. Asta au scris doi tineri pe zăpada care s-a aşternut în faţa Guvernului. Momentul a fost surprins de un jurnalist care a publicat fotografia pe Facebook. Imediat, imaginea a devenit virală. Primul manifestant care a ajuns în Piaţa Victoriei a fost Andrei, un tânăr de 37 de ani.

„Pe la 08.15-08-20 Am ajuns. Am traversat Piaţa şi m-am plantat aici să mă uit la Guvern pentru că există o poveste foarte simpatică care circulă pe net zilele acestea, despre puterea unui singur om într-un spaţiu mare de a schimba lucrurile. După care a venit o domnişoară care a venit cu ideea să scriem ceva pe zăpadă şi am urmat exemplul”, povesteşte el.

Cum ninsoarea părea să le strice toată muncă, au primit ajutor.

După-amiază, tineri veniţi să protesteze au fost nevoiţi să deszăpezească zona.

Încercăm să dăm zapada la o parte pentru ca diseară, când ne strângem în număr mai mare să putem sta fără să ne udăm la picioare. Am încercat să-i cooptăm pe cei de la deszăpezire dar ne-au spus că nu-i lasă şeful să intre cu lama pe aici”, spune unul dintre ei.

„E foarte firesc să facp aşa ceva dacă ai speranţa într-un trai mai bun şi poate e o chestie de normalitate ce facem noi aici”, adaugă altul.

7.000 de oameni au protestat şi aseară în Piaţa Victoriei. Oamenii cer demisia Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri