Mesajul lui Klaus Iohannis pentru absovenții Academiei de Poliție:„Legea nu se negociază”

Data publicării:
klaus iohannis getty

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

„Constatăm o creștere a fenomenelor infracţionale, a criminalităţii transfrontaliere, a traficului şi a consumului de droguri. Fenomenul migrației, amenințarea teroristă, dar și evoluţia situaţiilor din domeniul urgenţelor civile întregesc un tablou care impune atenție, capacitate de reacție și fermitate din partea dumneavoastră”, a amintit președintele în mesajul prezentat la ceremonia de absolvire de consilierul prezidențial Ion Oprișor.

„Principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege trebuie să stea la baza activităţii ministerului, a componentelor sale şi a fiecăruia dintre dumneavoastră. În consecinţă, vă cer toleranţă zero faţă de faptele antisociale. Într-un stat de drept, legea nu se negociază, ea se respectă şi se aplică, astfel încât cetăţenii să simtă că trăiesc într-o Românie sigură”, a arătat președintele.

„Cred, în acelaşi timp, că este nevoie de mai multă solidaritate în societate împotriva acestor fenomene și vă îndemn să încurajați o astfel de solidaritate și să vă asumați fără ezitare obligaţiile profesionale şi civice specifice activităţii dumneavoastră”, se mai arată în mesaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri