Mesajul lui Nicolae, după ce Regele Mihai i-a retras titlul de „Principe al României”: Cu multă durere în suflet, consider că decizia este binevenită 

Data publicării:
Nicolae regele Mihai FB

Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”. La rândul său, Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills a transmis un mesaj astăzi, precizând că respectă decizia bunicului său, "cu multă durere în suflet". 

"Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor. Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod", se arată în comunicatul transmis de Casa Regală. 

Acesta le-a mulţumit celor care i-au fost alături. "În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România. Doresc, de asemenea, să le mulţumesc autorităţilor publice centrale şi locale pentru deschiderea cu care şi-au acordat sprijinul proiectelor comune şi, mai ales, familiei mele, pentru dragostea şi înţelegerea cu care m-au înconjurat aici. Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze şi în viitor naţiunea şi Coroana Română", se mai arată în comunicat. 

Regele Mihai a retras titlul de „Principe al României” nepotului său Nicolae

PROFIL. Cine este Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai

Desemnat al treilea în ordinea de succesiune la tron, nepotul regelui Mihai s-a mutat definitiv în România în septembrie 2012, după ce şi-a finalizat studiile la Londra. În ultimii trei ani, fostul principe Nicolae a fost o prezenţă publică tot mai activă în spaţiul public din România.

În 1992, de Paşte, Regele Mihai se întorcea în sfârșit în țara sa, după 45 de ani de exil. Lângă suveran stătea un copil despre care românii nu știau nimic: principele Nicolae, nepotul său. Al treilea în linia de succesiune a Casei Regale, principele este fiul principesei Elena, a doua fiică a regelui Mihai şi a fostului reprezentant ONU, Robin Medforth-Mills. S-a născut în 1985 în Elveția și a trăit mult timp în Marea Britanie.

Noi neavând copii, evident că într-un anume fel ne uităm spre cine anume va prelua după dispariţia noastră toată responsabilitatea Casei. Linia de succesiune nu permite abateri, iar următorii în succesiune sunt el şi sora lui”, a declarat Principele Radu al României.

Până în 2010, el a purtat numele de Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills. Din 2012 s-a mutat definitiv în România unde a participat ca voluntar la campanii ecologiste și umanitare.

În ultimii ani, Principele Nicolae a fost nelipsit în pozele de grup ale Casei Regale. Cu atât mai mult decizia Regelui Mihai este una surprinzătoare. „E un om tânăr, e un om cu avânt, cu păreri diametral opuse nouă, noi suntem o generaţie cu totul diferită faţă de a lui”, a declarat Principele Radu al României referitor la această decizie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri