Mesajul președintelui Traian Băsescu de Ziua Drapelului Național

Data publicării:
basescu ziua europei presidency ro

„Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Naţional, reprezintă pentru toți românii un moment de sărbătoare.

Drapelul Naţional aminteşte fiecărui român trecutul de luptă pentru unitate şi independenţă şi ne face să trăim un sentiment de mândrie și de apartenenţă la ţară şi la valorile naţionale.

Zbuciumata istorie a României a dovedit că Drapelul Naţional reprezintă principalul simbol al unităţii românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, independenţa şi suveranitatea României.

În această zi îi îndemn pe toţi românii, oriunde s-ar afla, să cinstească așa cum se cuvine acest simbol naţional. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România! La mulţi ani, Tricolor!”, a transmis astăzi președintele României, Traian Băsescu, într-un comunicat de presă.

Însă, această zi va avea drapelul României coborât în bernă. La ora 12:00, toate activităţile sunt întrerupte în aceste instituţii timp de trei minute, pentru păstrarea unui moment de reculegere în memoria victimelor din Muntenegru. Toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi sunt amânate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri